Puolivoltti taakse_ flikua pienille 3675

Puolivoltti takse on liike, jota useat haluavat harjoitella. Sen oppiminen vaatii runsaasti avustettuja toistoja. Katso, miten harjoittelun voi aloittaa nuoren jumpparin kanssa.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin kiinteäkokoinen upotus on laajasti yhteensopiva ja sopivin useimpiin käyttötarkoituksiin.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin responsiivinen eli mukautuva upotus soveltuu käyttöön responsiivisilla verkkosivuilla.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Video kuvattiin aidossa harjoitustilanteessa. Fliku ja kehittelyt olivat uusia juttua mallille. Hän on ollut mukana lasten harrastuksenomaisessa jumppakerhossa, jossa kierrellään rataa temppuillen. Mm. käsinseisontaa on seisottu seinää vasten ja kärrynpyörää pyöritty ahkerasti.

Kolmella kehittelyharjoitteella opeteltiin flikun suorituksen ydinkohdat. Vipin (kaarelta lyödään jalat alle) harjoitelussa tärkeä osuus on avustajilla. He siirsivät mallin otteillaan hyvään kaariasentoon, josta vippi lähtee. Avustajat nostavat voimistelijaa olkavarresta vipin lopussa.

Flikun aikana avustaja kuljettaa voimistelijaa oikeaa liikerataa pitkin.

Kehittelyvaiheita ja varsinaista suoritusta toistettiin harjoituksen aikana jokaista 10 - 20 kertaa.


Vertaa suoritusta monisteen piirroksen ja selitykseen.