Kehonhallintaa_ Down-lapsen eka jumppa d10cc36eb4554c45a9a86ee2b8878a20

Down-lapsi Oliver on 5-vuotias reipas nuori mies. Hän tuli tutustumaan tulevaan koululuokkaansa. Harjoitus oli alkamassa, mitäpä sitä sivusta katselemaan. Oliver pääsi heti mukaan.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin kiinteäkokoinen upotus on laajasti yhteensopiva ja sopivin useimpiin käyttötarkoituksiin.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin responsiivinen eli mukautuva upotus soveltuu käyttöön responsiivisilla verkkosivuilla.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Kohtaan usein kysymyksen: "Miten aloitat lapsen kanssa, kuinka he ymmärtävät sinua ja sinä heitä." Viimeksi tätä useilla eri tavoilla pyrki selvittämään taiwanilainen vieraamme.

Yliopistomme erityispedagogiikan lehtori kertoi alan opiskelijoiden väittäneen mm., että aikaisempi kehitysvammaisten VHS -video Tosikulmanoja perustuu lavastamiseen. He eivät pitäneet näkemäänsä totena, vaikka siinäkin näytettiin aluksi ensikertalaisten voimistelua.

Jokainen yksilö on otettava omana itsenään. Myös toiminnan alussa lähestymistapa vaihtelee esimerkiksi pienen tai kookkaan voimistelijan mukaan.

Oliver tuli saliin kuin tilauksesta, mutta kuvaajaa ei ollut erikseen. Isä tarttui kameraan. Huomatkaa, kuinka rauhallisesti hän kuvaa ja keskustelee kanssamme.

Katso muiden videoiden lisäksi PPT-esitys Ergonomiaa - sitä taitojen opettaminen on. Ajatus on, että laitteet ohjaavat oikeaan suoritukseen.

Miten siis aloitan. Vastaaminen on vaikeaa. Parhaiten siitä pääsee perille seuraamalla toimintaa. Alkuleikin ja liikkuvuusharjoitusten jälkeen Oliver sai katsoa yhden tulevan luokkatoverinsa näytön jokaiselta suorituspaikalta.

Näyttöjen aikana nuoren miehen katse pyöri välillä ympäriinsä oudossa salissa. Jatko näkyy videolla.

Kiitos niin Oliverille kuin isällekin.

 

Erkki Tervo