Permantoliikkeiden palautetta 3664

Permantoliikkeiden palautetta

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin kiinteäkokoinen upotus on laajasti yhteensopiva ja sopivin useimpiin käyttötarkoituksiin.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle. Tämän koodin responsiivinen eli mukautuva upotus soveltuu käyttöön responsiivisilla verkkosivuilla.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

KÄRRYNPYÖRÄ

Kärrynpyörä näytettiin videolla aloittaen liike eteenpäin ja kääntyen liikkeen aikana päinvastaiseen suuntaan. Olennaista oli laaja, hallittu eteneminen suoraa liikerataa pitkin.

Sivuttain esitetty kärrynpyörä oli yhtä hyväksyttävä, jos suoritus oli hallittu.

Vain harvat esittivät yhtä pitkän (4 metriä) kärrynpyörän kuin mallivideon varttuneempi voimistelija, mutta lyhyempikin riitti liikkeen maksimispisteisiin (3).

Vajaaksi jäävässä kärrynpyörässä esiintyy lopussa ns. loppuläjä, jonka voi aiheutua useasta edeltävästä virheestä. Näitä ovat – liikkeen alusta puuttui vartalon kallistus eteen, josta syntyy ns. takapotku. – reipas ristiaskel sivuun – kämmenet eivät ole linjalla peräkkäin (linjahäiriö) – sormet ovat eteenpäin – kämmenen asemasta maassa olivat vain sormenpäät

Kun nämä virheet saavat pois suorituksesta, muut mahdolliset virheet saa hiotuksi kuntoon.

Oheisella videopätkällä esitetään mallisuoritus ja tyypilliset virheet.

PUOLIVOLTTI

Yhdessä vuoden 2005 palautteessa kysyttiin, pitääkö osata puolivoltti päästäkseen sisään. Ei tarvitse. Saan ilon opettaa sen lähes kaikille uusille opiskelijoille. Valintakokeilla onnistuneella puolivoltilla sen sijaan voi hieman korottaa pisteitään.

Hyvän puolivoltin suorittamiseen löydät ohjeita katsomalla ohjelmalinkin kautta Ekin jumppavideot/puolivoltti eteen.

tv. Eki