Valintakokeet 2012 / Saliympäristöä ja telinejumppaa - HUPS!

Vuoden 2012 valintakoetehtävät päätetään myöhemmin, mutta tämän sivuston kautta voit tutustua sekä sivuaine- että pääainevalintojen kehonhallinnan ja telinevoimistelun aikaisempiin tehtäviin. Molemmissa valintakokeissa on lyhyt havainnointivideo. Ennalta ilmoitetut liikkeet sisältyvät vain kesän pääainevalintoihin ja ne ilmoitetaan täsmällisesti kokeisiin kutsuttaville aikanaan. Videoilta näet, mitä ne ovat olleet viime vuosina.

HAVAINNOINTIVIDEOT: Tämän vuoden tehtävät ovat erilaiset kuin tässä esitetyt. Niitä katselemalla voit kuitenkin ymmärtää minkälaisesta testistä on kysymys. Tehtävät tulevat olemaan yksinkertaisia perusliikeitä, joita käytetään koululaisten ja erityisryhmien liikunnassa.

Hyviä vihjevideoita ovat myös kaikki kehonhallinnan videot, joissa esiintyy mm. ikäihmisiä (yli 65 v.), alle kouluikäisiä ja vammaisvoimistelijoita. Löydät ne avaamalla vasemmasta sivupalkista linkin Ekin jumppavideoita ja menet edelleen kansioon Ekin jumppavideoita wmv-muodossa.

Oikean suoritustekniikan havaitsee, jos on yleensä opetellut liikuntataitoja lajista riippumatta. Pieni osuus on myös liikemuistilla ja oman kehon tuntemisella. Vain harvat selviävät radasta virheittä kokeilukierroksella, mutta toisen katselun jälkeen useat toistavat liikkeet oikein mallin mukaan.

Älä katsele kokeissa harjoittelun aikana toisten suorituksia, koska mahdollinen erilainen liikemalli sotkee ajatukset.

ENNALTA HARJOITELTAVAT LIIKKEET: Nämä tehtävät ovat perinteiset, joita jumpassa harjoitellaan. Niitä ei puolestaan ole muutettu, niin, että kaikki voivat harjoitella niitä saman tiedon mukaan. Kiepin, kipin, kärrynpyörän ja puolivolttin harjoitteluun löydät ohjeita tutustumalla Ekin jumppavideoihin.

Terveisin Eki

kuuluu seuraaviin kategorioihin: