Puolivoltti taakse_ flikua pienille 3675

Puolivoltti takse on liike, jota useat haluavat harjoitella. Sen oppiminen vaatii runsaasti avustettuja toistoja. Katso, miten harjoittelun voi aloittaa nuoren jumpparin kanssa.

You can use this code to embed this media to other pages. This embed has fixed size and should work well on most use cases.

This page also supports oEmbed.

You can use this code to embed this media to other pages. This embed has responsive size and is intended to be used on responsive web sites.

This page also supports oEmbed.

Video kuvattiin aidossa harjoitustilanteessa. Fliku ja kehittelyt olivat uusia juttua mallille. Hän on ollut mukana lasten harrastuksenomaisessa jumppakerhossa, jossa kierrellään rataa temppuillen. Mm. käsinseisontaa on seisottu seinää vasten ja kärrynpyörää pyöritty ahkerasti.

Kolmella kehittelyharjoitteella opeteltiin flikun suorituksen ydinkohdat. Vipin (kaarelta lyödään jalat alle) harjoitelussa tärkeä osuus on avustajilla. He siirsivät mallin otteillaan hyvään kaariasentoon, josta vippi lähtee. Avustajat nostavat voimistelijaa olkavarresta vipin lopussa.

Flikun aikana avustaja kuljettaa voimistelijaa oikeaa liikerataa pitkin.

Kehittelyvaiheita ja varsinaista suoritusta toistettiin harjoituksen aikana jokaista 10 - 20 kertaa.


Vertaa suoritusta monisteen piirroksen ja selitykseen.