Käyttöoikeudet ja oikeuksien jakaminen

Moniviestimessä voi jakaa sisältöön katselu ja/tai muokkausoikeuksia. Kirjautumattomat käyttäjät voivat nähdä julkaistun sisällön.

Oikeudet Moniviestimessä

Tässä ohjeessa kerrottavat asiat koskevat vain Moniviestimen yleisellä puolella eli "Ohjelmat"-osiossa julkaistavia sisältöjä. Oma kansio toimii eri tavalla, ja sille on oma ohjesivunsa.

Moniviestimessä voi olla monenlaisia oikeuksia, joihin vaikuttaa:

• sisällön tila (yksityinen/julkaistu)
  • käyttäjän rooli (kirjautumaton/Haka-kirjautunut/Haka-kirjautunut, jolle on jaettu erikseen oikeuksia)

Perustapaus on se, että Moniviestimeen lisätään video, jonka tila vaihdetaan Julkaistuksi. Sen jälkeen mediasivu näkyy niin  kirjautumattomille kuin kirjautuneillekin. Tässä tapauksessa käyttöoikeuksia ei erikseen tarvitse muuttaa. Tarvittaessa katselua voi rajoittaa polkuavainsuojauksella.

Oikeuksien jakaminen

Mikäli käyttöoikeuksia halutaan jakaa edellämainittua tarkemmin, niin Moniviestimessä voidaan asettaa myös yksittäisille kirjautuneille käyttäjille katselu- ja muokkausoikeuksia joko tiettyihin mediasivuihin tai kokonaisiin ohjelmasivuihin/kansioihin. Tällöin on esimerkiksi mahdollista pitää jokin tietty mediasivu yksityisessä tilassa eli piilossa muilta käyttäjiltä, mutta sallia tietyille erikseen määritellyille henkilöille videon katselu. Tai voit antaa kollegallesi muokkausoikeudet lisäämiisi mediasivuihin.

Huom! Jotta jollekulle voidaan jakaa oikeus, henkilön tulee käydä yhden kerran kirjautumassa Moniviestimeen. Tämän jälkeen onnistuneesti kirjautunut käyttäjä löytyy Moniviestimen käyttäjähallinnasta, ja heille voidaan jakaa oikeuksia.

Oikeuksien jakaminen tapahtuu kunkin kansion/ohjelman/mediasivun Käyttöoikeudet-välilehdeltä:

Käyttöoikeuksien jakaminen 2

Etsi kirjoita nimi "Hae käyttäjää tai ryhmää"-ruutuun ja klikkaa Hae.

Valitse sitten tarvittavat käyttöoikeudet merkitsemällä rasteja kyseisen käyttäjän riville. Oikeustasot ovat:

• Voi katsoa: käyttäjä voi katsoa mediasivun sisältöä, vaikka sivu olisi yksityisessä tilassa
  • Voi muokata: käyttäjä voi tehdä muutoksia mediasivun sisältöön - esimerkiksi muuttaa otsikkoa ja sisältötekstejä tai luoda videolle uusia kappalejakoja.
  • Voi tarkastaa: käyttäjä voi muuttaa mediasivun tilaa, esimerkiksi muuttaa yksityisen mediasivun julkiseksi tai päinvastoin

Uuden sisällön lisäämiseen tarvittavat käyttöoikeudet tulee aina pyytää HelpJYU:n kautta "Pyydä Moniviestimen käyttöoikeuksia" -lomakkeella.

Haka-kirjautuneet eivät saa kirjautumattomaan verrattuna automaattisesti erityisiä oikeuksia, mutta tarvittaessa voidaan jakaa ryhmälle "Kirjautuneet käyttäjät" esim. katseluoikeus johonkin videoon.